[O1] problem z tylną wycieraczką

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marek2355
    Classic
    • 2010
    • 6

Poproszę koszt czujnika temperatury, przy chłodnicy (ten od wentylatora) - Felicja 1.3 '99 68KM.
    nowy Marek
  • imported_Krzyś
    Classic
    • 2009
    • 23

Witam, Problem pojawił się przed kilkoma tygodniami. Sprwdzone zostały bezpieczniki i przełącznik jak i również silnik samej wycieraczki w klapie.Wszytsko jest w najlepszym porzadku, jednak spostrzegłem duzą ilość rdzy na trzbieniu wycieraczki, wyglada na to, ze zatarł sie element obracajacy sie, zapewne przez nieszczelnosc.Pytanie brzmi - Jak wymontować ten element, juz nie raz próbowałem, ale stawia wiele oporu. Biore pod uwage ewentualne wycięcie całego trzpienia szlifierką kątową, jednak czy ktos wie, gdzie takie elementy zakupie i czy bede musiał wówczas zakupić cały mechanizm?

Komentarz

• dj_lawa23
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2007
      • 127

Witam!
      Ostatnio (miesiąc temu) miałem podobny problem, wycieraczka zatrzymała się na środku szyby i ani drgnie. Rozbierałem cały mechanizm wyczyściłem i pochodziło chwilkę. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w silniczku były już mocno zużyte szczotki podające prąd na wirnik więc musiał w końcu stanąć . U mnie niestety stanęło na wymianie całego mechanizmu a kosztowało mnie to 100zł więc nie było źle, jakoś przeżyłem. A zestaw do regeneracji spryskiwacza tył golf/octavia/passat ma cenę zaporową bo jedyny jaki znalazłem kosztował 160zł za oryginał (jak ktoś znalazł tańszy to ja źle szukałem ).

Komentarz

• imported_Krzyś
        Classic
        • 2009
        • 23

u mnie o tyle sprawa jest jakby bardziej skąplikowana, gdyz silnik działa jak powinien (sprawdzany na sucho), problem tkmi w Trzpieniu który jest napędzany i przechodzi przez szybę. Nie mogę z niego ściagnąć ramienia wycieraczki i przez to nie moge zdemontować mechanizmu. Zastanawiam się, czy jak odetne go przy szybie to będe musiał kupować caly mechanizm (silnik + ramie wycieraczki) , jaki byłby ewentualny koszt i gdzie zakupić.

Komentarz

Pracuję...